Veelgestelde vragen over huidverzorging

Hoe herken ik een vochtarme huid?
Een vochtarme huid herken je aan een droogtelijntje, een wit/grijze schijn, en/of een craquelé-effect. De huid kan dan vooral na een bad of douche trekkerig, branderig of jeukerig aanvoelen.

Hoe herken ik een gevoelige huid?
Een gevoelige huid is vaak dun, rood en vlekkerig en reageert sterk op prikkels als hitte of kou en is gevoelig voor zonnebrand. De gevoelige huid kan ook allergisch reageren op verzorgingsproducten en cosmetica. Gebruik daarom alleen allergeen vrije huidverzorgingsproducten.

Hoe herken ik fijne lijntjes?
Als er tijdens het lachen of bij andere gezichtsuitdrukkingen meerdere fijne lijntjes rond de ogen opduiken. Deze trekken wel weer weg, maar zijn een eerste signaal dat op die plek later diepere rimpels kunnen ontstaan.

Hoe herken ik diepe rimpels?
Als je ‘s morgens bij het wakker duidelijk diepere rimpels in je gezicht ziet. Bijvoorbeeld op je voorhoofd en/of rondom de mondhoeken, én dat deze in de loop van de dag niet vervagen, maar zo blijven.

Hoe herken ik volume verlies?
Vaak herken je volumeverlies het best op de wangen en de kaaklijn. Op deze plekken is de huid dan iets slapper en ze kan er wat ingevallen uitzien. De oorzaak van volumeverlies is een afname van hyaluronzuur, een stof die volume in de vorm van vocht vasthoudt in de huid.

Hoe herken ik pigmentvlekken?
Als er zichtbaar verkleuringen optreden in het gezicht, van lichtbruine tot donkerbruine vlekjes. Pigmentvlekjes of ouderdomsvlekken zijn vaak groter dan sproetjes.

Hoe herken ik verslapping van de huid?
De huid verliest haar elasticiteit en voelt vooral bij de hals minder soepel aan. Daarnaast vertoont het tekenen van verslapping bij de kaaklijn en decolleté of op de wangen. Een huid met verslapping vertoont ook schaduwen of diepe groeven.

Hoe herken ik grauwe, vale huid?
Wanneer de huid ouder wordt, vertraagt de microcirculatie onder de opperhuid. Hierdoor wordt de huid niet meer voorzien van voldoende bouwstoffen om nieuwe cellen aan te maken. Ze verliest haar gezonde, stralende (roze) glans en de teint kan er grauw en vaal uitzien.

Vanaf welke leeftijd moet ik anti-rimpel gezichtscrème gebruiken?
Elke huid is verschillend en heeft daarom op een ander moment anti-verouderingsgezichtscrème nodig. Hierbij is de huidleeftijd meer van belang dan de daadwerkelijke leeftijd. De huidleeftijd wordt voor 20% genetisch bepaald en voor 80% door externe factoren. Roken, verbrande huid door de zon, en voeding zijn voorbeelden van externe factoren die de huidleeftijd beïnvloeden. Bij een huidleeftijd vanaf 25 jaar beginnen de meeste vrouwen met anti-verouderingsdagcrème en vanaf een huidleeftijd van rond de 50 met een anti-verslappingsdagcrème.

Hoe gebruik ik het best een serum?
Breng na de reiniging enkele druppels serum aan en masseer deze in, en breng vervolgens de dag/nachtcrème aan om een optimaal resultaat te bereiken.

Hoe breng ik het best een masker aan?
Breng een dekkende laag op een goed gereinigde huid aan en laat deze 10 minuten inwerken. Daarna eraf wassen met lauw water. Om de huid een intense, voedende boost te geven, kun je sommige maskers een hele nacht laten inwerken.

Hoe breng ik het best een oog crème aan?
Breng een kleine hoeveelheid aan met licht kloppende bewegingen op de oogcontouren en laat deze goed intrekken. Een oogproduct zorgt ervoor dat het overtollige vocht onder de ogen wordt afgevoerd en donkere kringen worden aangepakt.

Hoe lang blijft mijn product nog houdbaar na openen?
Onze producten hebben ongeopend een houdbaarheid van 3 jaar na productie. Bij de meeste producten blijft de werkzaamheid van de ingrediënten optimaal tot een jaar na opening. Je kunt dat zien aan het geopende potje met het vermelde aantal maanden dat op de verpakking gedrukt staat.

Hoe vaak moet ik mijn huid reinigen?
Een gezonde huidconditie begint altijd bij een zorgvuldige dagelijkse reiniging, het liefst ’s morgens en ’s avonds!

Waarom moet ik mijn huid reinigen?
Tijdens de nacht herstelt de huid de schade van overdag. Restjes make-up en vuil op de huid kunnen dus de opname van werkstoffen uit je huidverzorging in de weg staan. Ook als je geen huidmake-up draagt, is het van belang de huid te reinigen. Met een zachte reinigingsemulsie of reinigingsbalsem worden alle vuildeeltjes en onzuiverheden (talg, bacteriën) goed verwijderd.