Camouflage door PMU

Medische pigmentatie
Derma SR 8

Wat is het verschil tussen medische pigmentatie (dermatografie) en PMU?
Het verschil tussen een dermatografie en permanente make-up is dat de pigmenten een camouflerende functie hebben, het wordt met een andere techniek ingezet. Het is niet de bedoeling dat er een ‘make-up’-effect wordt verkregen. Het doel is de natuurlijke stand of kleur terug te krijgen in de huid. Natuurlijk is het toverwoord bij dermatografie.

Helene praktijk voor beauty & medische voetzorg  gebruikt hiervoor de mooiste technieken en pigmenten.

Een andere techniek die onderdeel is van dermatografie is Scar Relaxation. Dit wordt ingezet bij littekens waarbij de huid verhard is, geen doorbloeding meer heeft, zoals bijvoorbeeld bij brandwonden of waar de huid verheven of onregelmatig is.

De mogelijkheden en de te verwachten resultaten worden uitgebreid besproken en er wordt samen met de cliënt een behandelplan opgesteld. Medische pigmentatie worden altijd in meerdere behandelingen verricht. Er wordt per keer een deel van de kleuren ingebracht om zo, langzaam, tot een mooi en zo natuurlijk mogelijk resultaat te komen. Veel mannen en vrouwen hebben littekens door een ongeluk, een operatie, automutilatie of bijvoorbeeld door een aangeboren afwijking als een hazenlip. Een cosmetische camouflage (een waterafstotende make-up) is een tijdelijke oplossing, medische pigmentatie geeft echter een oplossing voor een lange termijn, soms zelfs voor altijd!

SPASME
Ook voor dames met spasme is een pigmentatie een uitkomst. Het is vaak niet mogelijk dat zij zich zelf kunnen opmaken. Wij beschikken over een grote ruimte die rolstoel toegankelijk is. Soms kan de cliënt in haar eigen rolstoel blijven zitten, maar we kunnen ook op een comfortabele stoel de behandeling uitvoeren.

HOE GAAT DEZE BEHANDELING IN ZIJN WERK?
Bij de eerste behandeling wordt voornamelijk besproken wat de mogelijkheden zijn en hoe het behandelplan eruit kan gaan zien. Meestal moet de cliënt rekenen op 4-7 behandelingen, afhankelijk van de grootte van het litteken en soms de diversiteit aan huidstructuren.
Bij een medische pigmentatie worden er verschillende kleuren pigment in de huid aangebracht. Dit geeft uiteindelijk een heel natuurlijk effect. Per behandeling worden er 1-2 kleuren ingebracht.
Het langzaam opbouwen van de ‘invulling’ van het te behandelen gebied garandeert een zo natuurlijk getrouw resultaat. Tussen elke behandeling ligt een periode van 8 weken. De huid is dan totaal genezen. De vervolgbehandeling heeft dan optimaal effect.

SCHISIS
Bij een hazenlip bijvoorbeeld, wordt er al heel jong, met veel succes, geopereerd. Het kan echter gebeuren dat de bovenlip niet mooi van vorm wordt, vooral de cupidoboog, het ‘hartje’ van de lip, ontbreekt vaak of is niet symmetrisch. Door de nieuwste technieken en de mooie natuurlijke kleuren kan de bovenlip een mooie natuurlijke vorm krijgen. Bij vrouwen kan er ook gekozen worden voor een wat sprekendere kleur, alsof men lipstick opheeft. 

LITTEKENS
Na een operatie, waar dan ook op het lichaam, heelt de ene huid mooier dan de andere. In het geval van een gedepigmenteerde huid, een huid waar het pigment uit is verdwenen, is het toepassen van een medische pigmentatie een fantastische uitkomst! Het originele litteken blijft uiteraard aanwezig, maar door de juiste pigmentatie valt dit litteken veel minder op.

Denk aan littekens van bijvoorbeeld:
• Een val in de kinderjaren: vaak op de plaats van de wenkbrauw,
• Acne littekens,
• Na een face- lift (achter de oren),
• Na een borstverkleining (rondom tepel)
• Na een hechting
• Een diepere schaafwond, waarbij het pigment verstoord is
• Brandwonden: een nieuwe lip kan gevormd worden, wenkbrauwen kunnen gesuggereerd worden, wimperhaartjes kunnen gesuggereerd worden enz.
 
VITILIGO
Bij het behandelen van vitiligo moet de vitiligo al drie jaar stabiel zijn of er moet sprake zijn van segmentaire vitiligo (eenzijde van het lichaam). Er kunnen mooie resultaten worden bereikt. Voorafgaand aan de behandeling wordt uitgebreid met besproken wat de ‘voors’ en ‘tegens’ zijn.
Vitiligo is een auto-immuunziekte, waarbij het lichaam antistoffen maakt tegen het eigen pigment. Hoe donkerder de huid des te mooier de resultaten bij het camoufleren van de huidkleur. Wij pigmenteren ook vitiligo in de lies en schaamstreek.

HOOFDHAAR
Achter op het hoofd, na bijvoorbeeld een haartransplantatie, ontstaat een litteken dat behandeld kan worden. Wel moet men zich realiseren dat het helemaal kaalscheren dan niet meer mogelijk is.

ALOPECIA AREATA
Bij Alopecia Areata, ook een auto-immuunziekte, maakt het lichaam antistoffen tegen de eigen haren: men wordt (plaatselijk) kaal.
Medische pigmentatie/camouflage biedt hier uitkomst: er kunnen weer wenkbrauwen gemaakt worden, met een zeer natuurlijk uitziende haartjestechniek!
De wimperhaartjes kunnen gesuggereerd worden door een eyeliner, en nog mooier, een shadow eyeliner te plaatsen. Een shadow-eyeliner is een eyeliner met een oogschaduw effect daarboven. Zou men alleen een eyeliner plaatsen, wordt door de strakke lijn juist het gebrek aan haartjes duidelijker!

TEENNAGEL
Mist u een (teen-)nagel? Het is mogelijk met medische pigmentatie om een teennagel te pigmenteren. Het resultaat is een nagelbed met een klein randje van een nagel.

 

TEPEL- EN TEPELHOFRECONSTRUCTIE
Het corrigeren/reconstrueren van een tepel of tepelhof kan gebeuren bij/na: Borstverkleining, rondom tepelhof is een (wit) litteken en de lijn naar de onderkant van de borst, of een deel van de tepelhof is haar kleur verloren. 

Bijvoorbeeld na een borstreconstructie na borstkanker. De tepel en tepelhof ontbreken. Door een mooie 3-D techniek wordt de tepel en/of tepelhof opnieuw gecreëerd, met een fantastisch resultaat! Deze behandeling bestaat uit totaal 2 behandelingen, met een tussenperiode van 8 weken.

Voor pigment behandeling   

Na pigment behandeling