Met aandacht voor specialistische voetzorg

Nagelbeugel bij ingroeiende nagel

Ingroeiende nagels zijn vervelend en pijnlijk en veroorzaken meestal veel ongemak. Vaak knippen mensen de teennagels te kort af. Door het te kort afknippen wordt de kans op ingroeiende nagels vergroot. Om dit te voorkomen kun je het beste de nagels altijd recht af knippen en eventuele scherpe randjes vijlen. Ook kunnen ingroeiende nagels ontstaan door te kleine of slecht passende schoenen.
Bij een ingroeiende nagel kan er gebruikgemaakt worden van een nagelbeugel (orthonyxie). Dit zorgt er voor dat de nagel minder krom komt te staan en de kans op ingroeien geminimaliseerd wordt.

Er zijn verschillende soorten nagelbeugels, welke geplaatst wordt is veelal afhankelijk van de vorm en conditie van de nagel.

Nagelprothese /nagelreparatie

Soms is de nagel erg beschadigd en ontbreken er delen van. Om de nagel toch een normaal uiterlijk te geven, kan door een nagelprothese de nagel worden gerepareerd. Een nagelprothese is een gehele of gedeeltelijke nagel, gemaakt van kunstmateriaal, die onzichtbaar wordt bevestigd aan de nagel.

Nagelprothese techniek kan toegepast worden als vervanging van ontbrekende nagels, ter correctie van vervormde nagels, ter versterking van zwakke nagels, om versplinterde of beschadigde nagels te repareren en als behandeling van gespleten nagels. Het kan ook toegepast worden bij een ingegroeide nagel, voor het opvullen van weggeknipte nagelhoeken of nageldelen en ter verfraaiing van een mycose-, schimmel- of traumanagel.

Ortheses

Een siliconen- orthese is een hulpmiddel dat door de pedicure direct op uw voet gemaakt wordt, en dat u tussen, om of over uw teen heen draagt om zo het probleem op te lossen. Er zijn veel verschillende problemen die met dit hulpmiddel op te lossen zijn.
• Een siliconen- orthese tussen twee tenen
• Een siliconen- orthese bij een teen in klauwstand om een drukplek te verhelpen
• Een klauwstand- of hamerteen orthese. Door de klauwstand van één of verschillende tenen zijn de topjes van de tenen erg gevoelig. Een orthese kan de stand iets veranderen waardoor de topjes niet meer zo belast worden
Een hallux valgus-orthese. Door de scheefstand van de grote teen is de tweede teen over de grote teen aan het heen groeien, een orthese kan er in dit geval voor zorgen dat de tenen elkaar niet beschadigen

Vilttechieken

Met vilttechnieken kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast.

Dit kunnen druk plekken zijn door eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels, maar ook de bekende "hallux valgus". (De hallux valgus is de dikke knobbel aan de zijkant van de voet onder de grote teen).
Welk soort vilt er gebruikt wordt , wordt mede bepaald door de aandoening en de plaats waar deze zich bevindt. Het vilt wordt rondom de plaats gelegd en kan een aantal dagen blijven zitten. Hiermee ontlast men de pijnlijke plek waardoor de plek rust krijgt en beter hersteld.
Uiteraard wordt eerst het eelt of de likdoorn verwijderd voordat deze drukvrij wordt gelegd. Het drukvrij leggen gebeurd met verschillende materialen die zodanig worden aangelegd dat men weer prettig kan lopen zonder dat men last heeft van deze "vervelende" plaatsen. De voeten voelen hierdoor weer prettig aan!

Medical tape

Medical tape is een rekbare tape en gebruiken we bij ter stabilisatie van een gewricht of ontlasting van spieren en pezen bij een blessure. Deze rekbare tape gebruiken we ook ter vermindering van zwelling die optreed een bij blessures.

Wandelwol

Hebt u wel eens last van blaren, een pijnlijke voorvoet of stootnagels tijdens het wandelen of hardlopen?
WandelWol- wol kan dan uitkomst bieden. Antidruk- wol van Wandelwol- wol bestaat uit een melange van 100% Nederlandse schapenwol; het is geprepareerd voor zijn doel zonder chemische bewerkingen of chemische toevoegingen. Het materiaal is zacht, rijk aan lanoline (wolvet) wat er van nature al in zit .
Wandelwol- wol is door zijn natuurlijke afkomst biologisch afbreekbaar. De wol absorbeert transpiratievocht en ventileert,  zorgt voor warme voeten in de winter en verkoelt in de zomer. Wandelwol- wol verzacht ontstane blaren en voorkomt blaar- vorming. Werkt druk- ontlastend en huid herstellend.
Het is dus zeer eenvoudig toepasbaar als antidrukmiddel, maar ook ter bescherming van plekken waar weinig vetpolster aanwezig is. Eigenlijk is een zakje WandelWol- wol onmisbaar als 1e hulpmiddel in uw sport/wandeltas!