Neem afscheid van wratten

Cryotherapie

Effectief behandelen met minder pijn

Een veel voorkomende huidaandoening zijn voetwratten. Met name voetwratten (verrucae) aan de onderzijde van de voet zijn doorgaans hardnekkig. Deze wratten gaan vaak niet vanzelf weg en zijn ook lastig te behandelen. Vaak groeit er namelijk een laagje eelt over de wrat waardoor vele middelen niet effectief tot de wrat kunnen doordringen. Uw pedicure kan de laag eelt van de wrat verwijderen en de wrat daarna aanstippen met een speciaal middel. Wij gebruiken evt. verschillenden middelen zoals cryotherapie, coagulatie (wegbranden).

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?
Cryo betekend bevriezen. Tijdens dit bevriezen voel je kleine koude prikjes. Als de wrat helemaal bevroren is stoppen we even en laten de wrat ontdooien. Als de wrat helemaal ontdooid is wordt hij nog een keer behandeld met de Cryopen op dezelfde manier. Als men meerdere wratten heeft, worden er soms meerdere ampullen gebruikt. De wratten worden meerdere keren in 1 behandeling bevroren, want hoe vaker de wrat bevroren wordt tijdens de behandeling, hoe meer kans er is dat alle wratcellen stuk zijn.

Na  2 of 3 dagen zie je een verkleuring van de wrat en na een dag of 7 is het bovenste deel afgestorven. Na de eerste behandeling wordt een nieuwe afspraak gemaakt voor over 7 dagen.

WAAROM NAAR DE PEDICURE?

Een klein technisch verhaal achter het wratten bevriezen. Hoe dikker de wrat is hoe langer de koude er over doet om diep in de wrat te komen. Met cryotherapie kan men niet dieper dan 7 mm de huid indringen. Dus als er veel eelt op de wrat zit bevriezen we de eeltlaag, en niet de wrat. Door het weghalen van het eelt, het vloeibare gas uit de Cryopen gelijk op de wrat stippen waardoor de gehele wrat behandeld word en niet alleen het bovenste gedeelte van de wrat. Bij de vervolgbehandelingen zal er ook altijd eerst het dode weefsel worden verwijderd.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DE CRYO-PEN?
Door de kleine opening in de Cryopen kan er heel precies de straal vloeibaar gas op de locatie gestuurd worden.  Alleen de wrat zelf wordt behandeld, en niet de omliggende huid. Hierdoor is de behandeling veel minder pijnlijk.