hvm handen & nagels

Je handen zijn je
eerste indruk

manicure

Handen spreken boekdelen

Onze handen hebben veel te lijden door invloeden van buitenaf en daarom is het raadzaam om ze goed te verzorgen. Je kunt dit op verschillende manieren doen maar begin met een spa manicure behandeling. Deze behandeling is niet alleen goed voor de verzorging maar is ook nog eens een heerlijke ontspanning. Je zult merken dat na een manicure behandeling je handen zachter aanvoelen en door de massage de doorbloeding ook beter is. Drink na een massage altijd 1 of 2 glazen water zodat ook de afvalstoffen eerder uit je lichaam verdwijnen. Heb je veel last van kloofjes dan is het aan te raden om een SPA SENSATION paraffinebehandeling te nemen. De paraffinebehandeling zit standaard in onze Spa manicure de luxe.     

Spa manicure de luxe

De spa manicure de luxe behandeling begint met een hand en nagel analyse, hierna worden de handen gedesinfecteerd. Als dit gebeurd is zullen de nagels in vorm worden gevijld en worden de nagelriemen verzorgd. Dit wordt gedaan met een scrub of peeling afhankelijk van uw huidtype en wensen. Ook krijg je een handmasker, na het intrekken van dit masker volgt er een heerlijke hand/onderarm massage. Na de massage krijg je een paraffine pakking, gevolgd door het hoogglans polijsten van de nagels.

spa manicure

De spa manicure behandeling begint met een hand en nagel analyse, hierna worden de handen gedesinfecteerd. Als dit gebeurd is zullen de nagels in vorm worden gevijld en worden de nagelriemen verzorgd. Dit wordt gedaan met een scrub of peeling afhankelijk van uw huidtype en wensen. Na een korte hand massage worden de nagelplaten verzorgd en de nagels hoogglans gepolijst. De behandeling wordt afgesloten met een verzorgende hand crème.

Paraffine voor handen en voeten

In het winterseizoen krijgen je handen het doorgaans hard te  verduren. Vrieskou, ijzige wind en de verwarmde lucht binnenshuis drogen de huid uit. Handverzorging is in deze tijd van het jaar dus extra belangrijk. En ook je nagels zijn gebaat bij een uitgebreide SPA SENSATION paraffine-kuur waar onze nagelstudio in Papendrecht mee werkt en ook een van de beste producten voor manicure: zo blijven ze langer mooi en gezond.
De SPA SENSATION paraffinekuur van Alessandro verwent met een diep werkend hand –en voetmasker , dat uitsluitend uit natuurlijke grondstoffen bestaat zoals sheaboter en lavendel. Bij deze behandeling wordt gebruikgemaakt van sokken of handschoenen gevuld met paraffine die onmiddellijk een warm en aangenaam effect hebben op voeten en /of handen. Daarnaast is het natuurlijke paraffine er in hygiënische enkelverpakking.
De parafine-kuur is een aanrader voor mensen die last hebben van droge voeten, handen of last hebben van kloven. Na de behandeling zal je huid gezond, zacht en mooi zijn. Het is ook leuk om deze behandeling cadeau te doen of voor mensen die zich gewoon eens lekker willen laten verwennen.

Waarom een paraffine-kuur?

• Het stimuleert de doorbloeding
• Vermindert ontstekingen in gewrichten
• Het maakt de huid elastischer
• Verzacht pijnlijke spieren
• Verzacht nagelriemen
• Verbeterd droge handen en voeten 

Nazorg

Om nog langer van de paraffine-kuur na te genieten is het belangrijk om de handen en voeten ook thuis goed te verzorgen met een handcrème of voetcrème. Op die manier blijven de handen en voeten nog langer zacht aanvoelen. Verwen uw handen & voeten in de winter met een ontspannende treatment. 

Gellak

Een gellak behandeling is de perfecte en ideale manier om je handen/voeten een mooie en verzorgde uitstraling te geven. Gellak kan zeker 2 tot 4 weken (op de voeten gemiddeld 6 weken) met een prachtige glans blijven zitten. Ideaal voor iedereen die graag perfect gelakte nagels heeft! 

Gellak is geen nagelverlenging of versteviging. Met dit product worden je nagels niet verlengd of verstevigd. Wel kan de gellak de natuurlijke nagel meer ondersteuning geven. Met andere woorden, gellak maakt de natuurlijke nagel iets minder flexibel waardoor het een verstevigend effect geeft. Wanneer je nagelversteviging onder gellak wilt of deze noodzakelijk is, kies dan voor een natuurlijke nagel versteviging.
Uniek aan het gellak product is dat het van de natuurlijke nagel te verwijderen is, zonder dat de conditie van de nagel achteruit gaat. Gelpolish is soakoff. Verwijderen met een vijl is dus niet nodig!
Belangrijk is dat uw zelf niet uw nagels gaat vijlen, dit kan de toplaag beschadigen en tot resultaat hebben dan uw gellak laag los laat.

BIAB (builder in a bottle)

BIAB is een flexibele en verstevigende gel, die je kunt opbouwen tot een mooie, egale nagel. BIAB is er in verschillende nude tinten en is vegan, cruelty free en 10-free. Het laatste betekent dat er geen heftige, chemische stoffen in zitten.

Wat doet BIAB?
​Deze gel heeft als unieke eigenschap om in de bovenste lagen van de nagelplaat te dringen. Dit voorkomt het schilferen en splitsen van de nagels aan de vrije nagelboord. Het product is self pinchend waardoor er een mooie natuurlijke c-curve zal ontstaan en je nagels er slanker uitzien.  Per keer dat je de behandeling laat uitvoeren zullen je nagels steviger en slanker worden.

​Hoe lang blijft BIAB zitten?
Het is aan te raden om het na 3/4 weken te vervangen i.v.m. uitgroei. BIAB kan wel tot 6/8 weken blijven zitten maar het is ongezond voor de nagels. Omdat er overgewicht komt aan de uiteinden van de nagels.

Voor wie is BIAB?
• Voor iedereen die van korte en natuurlijke uitziende nagels houdt.
• Voor nagelbijters.
• Voor dames met broze dunne of flexibele nagels.
Deze techniek is alleen voor korte nagels ( tot ongeveer 2mm vanaf de vingertop) Het is niet mogelijk om met BIAB de nagels te verlengen.

De BIAB behandeling

De natuurlijke nagels worden eerst voorbereid met een combi manicure, de nagelriemen worden voorzichtig teruggeduwd en de nagels in de gewenste vorm gevijld en lichtjes opgeruwd, daarna met behulp van de frees en verschillende bitjes wordt de dode huid en velletjes verwijderd en de huid rondom de nagel gepolijst, de onderkant van de nagels worden schoongemaakt en gecontroleerd of de lengte en vorm op alle nagels hetzelfde zijn.

Voor een super hechting worden de nagels eerst vetvrij gemaakt en een dun laagje BIAB aangebracht, vervolgens wordt er een grotere hoeveelheid BIAB op de nagel aangebracht en opgebouwd tot een mooie perfecte nagel, BIAB hard pas uit in de led lamp en wordt zo perfect mogelijk gezet zodat vijlen hierna niet meer nodig is, alleen de randen worden aan het einde van de behandeling lichtjes gevijld wat zorgt voor extra stevige nagels. De BIAB nagels zijn klaar en worden afgewerkt met een glanzende Top Gel en verzorgd met een voedende nagelriemolie.

nabehandeling

De nagels groeien gemiddeld 2-3 mm per maand, het is aan te raden om de BIAB nagels tussen de 3 en de 4 weken te laten vervangen, bij een nagelbijter is dat soms eerder nodig. BIAB nagels worden niet opgevuld of bijgewerkt maar volledig verwijderd. Daarna worden alle stappen gedaan als bij de eerste BIAB behandeling zo kan je genieten van een compleet nieuwe nagel in een nieuw gekozen tint en met 100% kwaliteit.

verzorging

Je hebt BIAB nagels laten zetten maar om deze ook zo lang mogelijk mooi te houden is het heel belangrijk dat je ze goed verzorgt.
Verzorg je nagelriemen minimaal 2 keer per dag met een voedende nagelriemolie. Dit houdt je nagelriemen soepel, voorkomt het uitdrogen van de natuurlijke nagel en de acryl of BIAB nagels blijven langer mooi.