Geef je voeten de zorg die ze verdienen

Verzorgende pedicure

Een pedicure zorgt ervoor dat je met gezonde en mooie verzorgde voeten erop uit kunt. 

PACT schimmeltherapie

Schimmelnagels zijn een veelvoorkomend en hardnekkig probleem. Een probleem waar veel mensen te lang mee blijven lopen. En dat is niet nodig! Met de PACT therapie wordt deze doeltreffend aangepakt, bovendien bieden we ook de nazorg die nodig is om herhaling te voorkomen.

Diabetische voet

Een verminderde bloedtoevoer naar benen en voeten is een veelvoorkomend probleem bij diabetes. Als gevolg hiervan voelt u minder snel pijn en kunnen wondjes ontstaan die moeilijk genezen of gaan infecteren. Overmatig eeltvorming zult u dan minder snel opmerken evenals het plooien van een sok of bijvoorbeeld een steentje in uw schoen. 

Reumatische voet

De gewrichten van reumapatienten zijn veelvuldig ontstoken en er kunnen slijmbeursontstekingen ontstaan. Als gevolg van reumatische gewrichtsontstekingen kunnen botten, weefsels en gewrichten gaan verstijven en vergroeien. Naar verloop van tijd nemen de voeten en tenen een onnatuurlijke stand aan veroorzaakt door vergroeiingen, stijfheid en pijn.

Oncologische voet

Een OVV ( Oncologisch voetzorgverlener)is opgeleid om voeten van mensen met kanker te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen, de voeten te verzorgen - mits de situatie dat toelaat - en bevindingen terug te koppelen aan de behandelend arts of verpleegkundige. 

Specialistische technieken

U kunt bij Helene ook terecht voor allerlei specialistische technieken die om een stuk maatwerk en vakmanschap vragen. Denkt u bijvoorbeeld aan:
• nagelbeugels voor ingegroeide teennagels
• nagelprothese/nagelreparatie
• ortheses, een siliconen hulpmiddel
• vilttechniek, om pijnlijke drukpunten te ontlasten
• medical taping
• wandelwol