Neem een momentje voor jezelf

Massage is een weldaad voor lichaam en geest. Een massagebehandeling biedt een moment van rust en aandacht voor jezelf,  het bewust worden van je lichaam.

Helene praktijk voor beauty en medische voetzorg biedt u vele mogelijkheden van massages, uitgevoerd door vakkundige specialisten.

Klassieke massage

Massage met ontspanning als doel. De behandeling spitst zich toe op het bevorderen van de bloedcirculatie, bestrijding van spiervermoeidheid, spierpijn, vermoeidheid en spanningen.

Sportmassage

Sportmassage wordt toegepast om blessures en spierpijn als gevolg van lichamelijke inspanning terug te dringen. Er worden verschillende technieken toegepast om afvalstoffen af te voeren en spanningen te verminderen.

Hot stone massage

Met gebruik van warme basaltstenen en plantaardige olie wordt het lichaam gemasseerd. De massage is gericht op algehele ontspanning en welbevinden. De warme stenen hebben een ontspannende werking, verlichten stress en bevorderen de afvoer van afvalstoffen. Al eeuwenoud, maar nog niet zo lang geleden ‘herontdekt’; de hot-stone massage. De massage heeft een diepe helende en ontspannende werking en wordt gegeven met warme, gladde basalt stenen van ongeveer 45°C. Een Basalt steen is een hard en ijzerhoudend vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Ze houden daarom de warmte goed vast. Wist je dat… de warmte van de stenen tot wel 4 cm diep in het spierweefsel kan doordringen? Een hot-stone massage start met een klassieke massage van het lichaam. Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van de opgewarmde basalt stenen. Wanneer het lichaam is gemasseerd met de warme stenen worden de stenen op het lichaam neergelegd voor een diepere werking. Dit geeft een heerlijk verwarmend gevoel, er ontstaat een diepere ontspanning en bloed- en lymfstromen gaan beter stromen. Dit zorgt ervoor dat blokkades in spierweefsel makkelijker opgelost worden! 

*** Bij zeer warm weer (meer dan 22 graden) wordt deze hot-stone massage niet aangeboden.

Cupping massage

Cupping massage is een oude Chinese methode die gebruikt wordt variërend als medische behandeling of als wellness behandeling. Cupping is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door de reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning. Cupping is een perfecte methode om dieper gelegen en hardnekkige spierknopen te kunnen behandelen, het heeft een sterke invloed op de huid, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel.

Voet-en onderbeen massage

Voet- en onderbeenmassage is als hulpmiddel ter bevordering van de gezondheid is al vele jaren bekend. Het heeft een brede werking, immers de gehele mens is terug te vinden in de voeten. Als een voet wordt gestimuleerd door middel van massage, wordt door de zenuwen een prikkel naar alle delen in het lichaam gegeven. Er wordt vanuit hetzelfde principe gewerkt als voetreflex massage. Maar niet op bepaalde gebieden, maar op de gehele voet en het onderbeen. Het is een ontspannende massage, de energiestroom in het lichaam wordt gestimuleerd. De doorbloeding van alle organen wordt opgewekt, waardoor het psychische welbevinden van de mens verhoogd wordt.

Massages worden in principe uit gevoerd op een gezond lichaam. De massage heeft als doel de gezondheid te bevorderen. Een massage mag niet zomaar uitgevoerd worden als afwijkingen, blessures, ziekte of aandoeningen worden geconstateerd.

Contra-indicaties:
Koorts, griep, infectieziektes
Slechte algemene gezondheid
Ernstige vaataandoeningen
Besmettelijke huidziekten, steenpuisten
Te veel pijn
Extreme vermoeidheid / uitputting
Alcohol- en drugsgebruik

Gedeeltelijke contra-indicaties:
Hierbij wordt de plek van de aandoening niet gemasseerd
Spataderen
Blessures
Ontstekingen
Open wonden

Overig:
Raadpleeg bij twijfel uw (huis)arts of behandelend fysiotherapeut.
Vraag ook bij zwangerschap even advies aan de verloskundige, soms wordt massage tijdens de eerste 13 weken ontraden.